Kwaliteits-, risico en veiligheidsmanagement

Incidentonderzoek

Root Cause Analysis: Tot op de bodem uitzoeken

  • Een Root Cause Analyse is een eenvoudige en vrije incident analyse techniek. Het geeft u vrijheid in het uitleggen van de causaliteit in het incident, door de vraag te stellen: wat heeft wat veroorzaakt?
  • De Root Cause Analyse zoekt de oorzaken van het incident tot op de bodem uit. Wanneer de echt ‘root causes’ bekend zijn en weggehaald worden, kunnen gelijke en andere incidenten voorkomen worden.

Tripod Analysis: Oplossing voor Human Error

  • Als de imperfecte werkomgeving in organisaties verbetert of weggehaald wordt, zullen de fouten van mensen drastisch omlaag gaan. Dit is waar het om draait bij de Tripod methode.
  • Wanneer men op de latente factoren in een organisatie concentreert, helpt dit om de echte onderliggende valkuilen te ontdekken die de terugkerende ongelukken veroorzaken.
Root Cause Analysis

Contact

(postbus bestaat niet meer)
Lijster 70 1715 ZH Spanbroek

T: 0226-357 375
M: 06-518 50 791
E: [email protected]

Disclaimer

U kunt deze website bezoeken zonder ons mee te delen wie u bent of enige informatie over uzelf te verschaffen. Er zijn echter situaties waarbij wij informatie van u nodig hebben om bijv. met u te corresponderen. Lees onze disclaimer en cookiebeleid voor meer informatie