Kwaliteits-, risico en veiligheidsmanagement

EVC audit

Gidano is o.a. lead auditor voor aanbieders die een EVC erkenning willen aanvragen en willen voortzetten

Achterliggende visie EVC

De eisen van de arbeidsmarkt veranderen tegenwoordig steeds vaker en sneller. Als gevolg daarvan is niemand ooit uitgeleerd en moeten mensen zich flexibel aan nieuwe omstandigheden kunnen aanpassen. Het instrument EVC brengt de kennis en kunde in beeld die mensen op een bepaald moment hebben. Die competenties kunnen overal vandaan komen. De essentie van EVC is het erkennen dat leren niet alleen gebeurt via het formele onderwijs.

Wat is EVC?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Een EVC-procedure geeft een beeld van de talenten, kennis en vaardigheden (competenties) van iemand. EVC aanbieders moeten een erkenning aanvragen om EVC standaarden te mogen gaan uitvoeren. Om civiel effect van de EVC-procedure te garanderen moet de EVC-aanbieder gebruik maken van bestaande erkende EVC-standaarden. Dat kan een Crebo-, Croho-, WO- of branchespecifieke standaard zijn. Crebo staat voor Centraal Register Beroepsopleidingen. Croho staat voor Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs. Voor alle beroepsopleidingen is namelijk precies beschreven wat iemand moet kunnen en kennen.

Voordat dit mogelijk is worden externe audits uitgevoerd. Gidano is gevraagd door KIWA om deze audits uit te voeren. In de afgelopen jaren heeft Gidano diverse aanbieders geaudit.

Contact

(postbus bestaat niet meer)
Lijster 70 1715 ZH Spanbroek

T: 0226-357 375
M: 06-518 50 791
E: [email protected]

Disclaimer

U kunt deze website bezoeken zonder ons mee te delen wie u bent of enige informatie over uzelf te verschaffen. Er zijn echter situaties waarbij wij informatie van u nodig hebben om bijv. met u te corresponderen. Lees onze disclaimer en cookiebeleid voor meer informatie